Header_1_glasbedrijfdejonge
Header_2_glasbedrijfdejonge
Header_3_glasbedrijfdejonge
Header_4_glasbedrijfdejonge
previous arrow
next arrow

Soorten glas

Elke glassoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen, afhankelijk van de toepassing en de gewenste eigenschappen. Het is daarom belangrijk om het juiste type glas te kiezen voor elke situatie. Ons glas kan in verschillende diktes en afmetingen worden geproduceerd en kan ook worden bewerkt door middel van snijden en slijpen.

Bekijk hiervoor onze ‘glas op maat service.

Gehard glas

Veiligheidsglas. Door verhitting en snelle afkoeling is het floatglas sterker dan normaal enkelglas. Mocht het glas breken dan valt het uit elkaar in kleine stukken. Hierdoor kan er geen gevaarlijk letsel ontstaan. Gehard glas kan voor vele toepassingen gebruikt worden.

Gelaagd glas

Inbraakwerend letselvrij glas. Bij breuk valt deze glassoort niet uit elkaar door een folie tussen de lagen glas. Vaak toegepast bij situaties waarbij kans op doorval aanwezig is zoals dakbeglazing en overkappingen.

HR /HR+ /HR++

HR glas is een type hoogrendementsglas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met argon of krypton gas. De spouw zijde is voorzien van een warmtereflecterende coating die zonlicht doorlaat, maar warmte van binnen terugreflecteert.

Figuurglas

Dit is een glassoort die zowel blank als in sommige gevallen gekleurd geleverd kan worden. Het glas heeft een patroon, er zijn veel verschillende soorten figuurglas beschikbaar.

Figuurglas kan zowel als enkelglas als isolatieglas worden toegepast.

Bekijk hier onze soorten figuurglas.

Spiegelglas

Spiegelglas is een soort glas dat aan één zijde is voorzien van een reflecterende coating. Er zijn verschillende soorten spiegelglas beschikbaar, met verschillende tinten en kleuren.

Keukenwanden

Keukenwandglas kan worden geproduceerd in verschillende afmetingen en kleuren, zodat het goed past bij de stijl van de keuken. Het is gemaakt van gehard glas en is bestand tegen hitte, vocht en vlekken, waardoor het een praktische en duurzame optie is voor keukenmuren.

Houten kozijnen

Kozijnen zijn raamwerken waarin bijvoorbeeld een deur of raam in kan worden geplaatst. Er zijn verschillende soorten kozijnen bij ons beschikbaar.

Glas in lood

Glas in lood bestaat uit verschillende stukken glas in verschillende kleuren, vormen en maten die zijn gesneden en geslepen om in een bepaald patroon te passen. Het wordt vaak gebruikt voor decoratieve raampanelen en historische huizen.

Hardglazen deur

Hardglazen deuren zijn deuren die zijn gemaakt van gehard glas, wat een type veiligheidsglas is dat veel sterker is dan gewoon glas. Ze laten ook veel natuurlijk licht door, waardoor ruimtes helderder en ruimer lijken.